Gister las ik het volgende bericht.

Een monteur die na een totaal uit de hand gelopen gesprek met de P&O-adviseur over zijn re-integratie na een knie-operatie op staande voet werd ontslagen, moet ruim twee ton aan transitievergoeding en billijke vergoeding meekrijgen. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald. Lees hier het hele artikel.

Het hof ziet de gedragingen van vader en zoon weliswaar als zeer kwalijk, maar niet direct als voldoende grond voor ontslag op staande voet. Zeker niet aangezien de man zo’n 45 jaar voor het bedrijf had gewerkt, zonder dat er ooit problemen waren geweest. Ook zijn leeftijd (bijna 63) en het feit dat hij knieproblemen heeft spelen mee bij de beoordeling. Zijn kansen op de arbeidsmarkt zijn zwak. Het ontslag op staande voet is dan ook in hoger beroep vernietigd. Daarmee krijgt de man recht op zijn transitievergoeding van ruim €50.000 bruto. Daarnaast vindt het hof dat de man recht heeft op een billijke vergoeding van €175.000. De man had bijna €250.000 geëist. Dat zou het volledige loon plus pensioenpremie zijn tot aan zijn AOW-leeftijd. Het hof gaat hier dus grotendeels in mee.

Hoe voorkom jij dit soort pijnlijke situaties? Laat je door ons adviseren in re-integratietrajecten. Meer informatie? Neem contact met ons op.